PORTRETten

Waarom ik portretten op een bepaalde manier maak, kan ik niet in woorden vatten. Ik ga gevoelsmatig en intuïtief te werk. Gezichten van mensen kunnen zo veel vertellen, zonder dat er een woord aan te pas komt. Daarom vind ik het zo spannend en inspirerend tegelijk! Om het gevoel in beelden vast te leggen, doet me meer dan de mooiste woorden.

BEDRIJven

Het is niet gemakkelijk om in één beeld  vast te leggen hoeveel liefde, passie, enthousiasme, kennis en doorzettingsvermogen mensen kunnen hebben als zij met hun werk bezig zijn. Maar, het is wel degelijk mogelijk! Laat me gewoon op de werkvloer tussen mensen rondlopen om die beelden te maken. Jouw ideeën en aanwijzingen zijn hierbij zeker van groot belang. Dat is het begin van een creatief proces dat uitmondt in mooie, krachtige beelden die aan jouw wensen voldoen.

mens en natuur

Mens en natuur of natuur zonder mens? De natuur kan zonder de mens, maar de mens kan niet zonder natuur. Het zijn de twee elementen waar het leven om draait. Het is lastig om het zuiverste zo te verbeelden dat het zijn puurheid behoudt. De essentie mag niet verloren gaan.  Niks mag afleiden van waar het eigenlijk om draait, namelijk om dingen die zijn zoals ze zijn. Niet mooier en niet anders, gewoon de werkelijkheid.

KUNST EN CULTUUR

Wat zou het leven toch somber of kleurloos zijn zonder kunst en cultuur! Dit wordt helaas niet door iedereen gewaardeerd. Met mijn fotografie probeer ik mensen te laten zien hoe creatief ze zijn. En hoe spannend en verrijkend het is als zij uit de comfortzone stappen, hun gevoel volgen en hun gedachten laten gaan.

BOUW EN ARCHITECTUUR

Bouw- en architectuurfotografie is in mijn optiek niet minder intrigerend dan het fotograferen van mensen. Het is een uitdaging om een gebouw zo vast te leggen dat het  nieuwsgierigheid oproept. Wat mij tevens als fotograaf fascineert is niet alleen het fotograferen van het gebouw, maar ook het vastleggen van al die complexe processen en handelingen die achter de resultaten schuilen.

Mijn VCA diploma geeft mij de mogelijkheid om veilig op de bouw te kunnen bewegen zodat ik tot de mooiste beelden kan komen.

VRIJ WERK

Het mooie van het buitenland is dat het zo anders is. Wat voor mij onbekend of onbegrijpelijk kan zijn, is voor inwoners vaak maar heel gewoon. Het is voor mij als maker de kunst om het gewone zo te laten zien dat een kijker het bijna kan ruiken, voelen of horen. Ik denk dat beelden andere zintuigen kunnen stimuleren om de ervaring completer te maken.

© 2019 . Kees Beekmans fotografie en film